Sunday, May 31, 2009


Semoga menjadi insan berguna dan berjasa kelak...

Thursday, May 28, 2009

Semalam sukan..tetibe plak kena main netball...ade giler!!!!aku ni dah la spesis yg tak reti nak main game ni...so, utk menggantikan puan wanie yg cam dh tak larat aku tgk,,so, ngn rela ati + paksakan diri aku main je la...nasib baik mase first half dh score 5 point...huhuhuhu..itu pon atas kegigihan player2 yg amat2 terror main...nak harap aku??asal baling bola je, pihak lawan yg dpt..hehehehehe...ade aku kesahhhh???aku dh tau dh blh mng,,sbb tu la aku main-main je..hehehehe...dh la aku main ikut peraturan aku sendiri..huhuhuu...mst kena kutuk n kena gelak ngn para penonton kat luar tu..hahhahaa..lantak la..ske ati aku la nak main camne...janji aku puassssssss....bila wisel penamat dh dibunyikan...alhamdulilllahhhhh....tamat la sudah...penat giler...nasib baik main 5 minit je.. rase cam 50 minit tau..

Akhirnya...OM juara keseluruhan utk program muhibbah UPM, SR n OM yg julung2 kali diadakan ni...bangga la jugak...hehehehe...antara acara yg kitorg menang ialah futsal wanita, netball n lari ikat kaki...tahniah pada kapten pasukan futsal OM, dayah, yg berjaya menyumbat 2 gol..biasala kan bile sumber inspirasi ade kat depan mata...semenye menjadi..hahhahaa...so, kpd sumber inspirasi dayah...terima kasih coz at least bersemangat sket minah ni wlupun kaki dh agak injured...balik kl gi check doktor...klu tak.., aku bagi tau mak ko..hahhaha.. so. anugerah utk yg paling excited main n paling menyerlah...aku bagi kat ko la dayah...anugerah utk ketua sorak paling excited aku kasi kat cik zue@ kak zura...hehhehehee...actually, tak kesah pon menang or tak...yg penting...kerjasama...seronokkkkk...best gler...

Wednesday, May 20, 2009

entahhhh....

Sukarnya membuat keputusan bila fikirkan baik buruknya..
sukarnya menggembirakan orang bila sebenarnya terselit 1001 duka dlm diam..
sukarnya menafsir seseorg bila kadang2 kebaikan disalah ertikan..
sukarnya menerima bila rasa diri jarang sekali memberi...
sukarnya memahami orang lain bila diri terlalu pentingkan diri sendiri..
sukarnya menerima kenyataan bila kita rasa dah buat yg terbaik...

sukarnya mengaku kesilapan bila takut ditertawakan...
sukarnya membuat sesuatu bila tak percaya pada diri sendiri..
sukarnya menjadi yg terbaik bila rasa terlalu banyak kelemahan..
sukarnya meluahkan apa yang dipendam bila fikirkan perasaan orang lain..
sukarnya menghargai dan akhirnya bila pergi...sering terkenang...

Hargailah dgn sgla ape yg kita ada ari ni...belajar utk terus bersyukur..
bila kita diuji, ingatlah yg Allah sentiasa bersama di waktu susah senang..
cuma mungkin kdg2 kita sering terlupa pada-Nya...

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com