Wednesday, December 30, 2009

cuti lagi!!!


Kol 2 petang, gerak..gerak...balik mempaga again...cuti lagi..b4 balik..drive-thru jap...hujan agak lebat plak tu...slalunya..sesuatu yg sukar aku lakukan tnpa ada kekawan yg lebih terer utk drive atau ngn kata lain, sgt malas utk drive..hehehe...Asyik McD je dua tiga ari ni..takpe2, yg penting kenyang n murah..

Pas tol lancang...biase arr, terpaksa menempuhi jalan yg teruk n byk lubang yg tak penah siap dibaiki...jalan ajelah,kan...takkan plak nak angkat keta semata-mata tak nak langgar lubang tu..huhu...Di pertengahan jalan antara lancang n lakum..tetiba melintas la seekor beruk yg menyebabkan aku cuak n teruja...cuak sbb dh dekat benor ngn keta aku + dh mcm gaya nak tahan keta aku nk tumpang..tapi..beruk tu cuma nak melintas smbil buat aksi menepuk kedua2 tngn ke atas, sprti yg biase dilakukan oleh seekor beruk..aku rase cam beruk tu lain dari beruk2 yg penah aku jumpe di jalanan sebelum ni coz dia berbulu hitam yg lebat n menawan...badan dia pon agak besar, n mungkin sebesar aku...

Smpai umah lebih kurang kol 5 ptg..then, aku kuarkan la baju n suar baru utk irfan..tetibe terbaek ati plak nk bli baju utk anak buah aku tu...pastu mak aku tnye, "gelang tangan mak mane?..hehehe". Aku pon ngn selamba juz jawab, "mak beli la sndrik ek..huhuhu..". Mane la cukup duit aku nk bli gelang emas ni..gelang kat kedai2 aksesori tu leh la..Yolah kan, birthday mak aku, tapi Irfan yg dpt hadiah...huhuhu...nnt la ek, beli hadiah lain je...Setakat ni yg mampu cuma...SELAMAT HARI JADI n SAYANG OMAKKK!!!! Hari jadi ke bape??biarlah rahsia...hehehe...


Thursday, December 24, 2009

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh...

Kehadapan sahabatku dayah yg jauh di mata..dekat di hati..
Mungkin ko skrg sedang dlm kesesakan ibu kota cinta..Sungguh terharu aku membaca coretan daripada ko..sehingga menitis hujan di pagi hari yang dh nak masuk tengah hari ni..Tujuan aku menulis entry ni..adelah untuk membalas carutan ko..ooppsss...coretan ko malam td...hahaahaaa...
Bermulanya ketiadaan ko di rumah mlm tadi, pukul 10 malam je, aku dh mengunci sgala jenis pintu yg ada kat umah kita tu...kereta pon aku bawak masuk umah skali, utk rase lebih selamat...sgt bersusah payah aku masukkan kereta ke dlm umah, sehingga terpaksa mendapatkan bantuan dari brader bear di sebelah umah kita..

Buat pengetahuan ko..aku menjangkakan utk menepon uncle kanesan ko tu esok...tapi bila memikirkan yg esok adalah hari cuti umum..dan mungkin uncle tu pon nk gi jenjalan raya krismas,..aku terpaksa membatalkan hasrat ni...lagipun..aku ade aktiviti lain bersama sahabat2 zaman hingusan utk berjalan2 mencari keamanan dan pengalaman baru esok..tapi, ko jgn risau...aku rase ari sabtu or ahad ni akan kupaksa jugak uncle n auntie tersayang ko tu utk datang memotong sgla rumput dan pokok balak yg berkeliaran di halaman rindu umah kita tu..kemudian, akan aku curah ngn racun rumput...sehingga rumput tidak akan mampu lagi utk tumbuh secepat mungkin, insyaAllah...Nnt bila ko balik dri bercoti membuat persiapan mental n fizikal utk menempuhi semester baru akan datang, mesti ko terkejut melihat kawasan umah yg tak ubah seperti taman bunga, tempat ko ske dating kerana aku mungkin akan berkebun, menanam pokok bunga seperti bunga2 cinta, bunga emas, bunga mawar, bougainvillea, orkid dan kemboja berguguran...

Akhir kata...sekian sj coretan aku yg baik hati ni..slmt menjadi babysitter...slmat menjalani aktiviti yg berfaedah dan selamat pengantin baru (ucapan aku ni tolong sampaikan pada liza ngn saad)..jgn slh phm pulak..Sebelum terlupa..pasal latihan futsal..akan kuusahakan utk mempunyai semangat juang yg tinggi...tapi bak kata ko...disebabkan aku tak bape nk tinggi, so...mungkin semangat pon suam2 kuku aje la..lagipon, kasut futsal pon takdeeee...lastly..psl ko nk rembat aku ngn bola tu, aku tak kesah pon sbb sblm ni bukannya aku tak penah kena rembat ngn ko pon, kan...ingat ke tak???tak ingat pon takpe la...sbb aku tau...ko ni sokmo lupa drpd ingatttt...

Sekian...wassalam..
Ikhlas..tapi jauhhhh...;-)

Friday, December 18, 2009


takde mende nk citer pon..takde idea...tapi ade org sibukkkk je soh aku update ini blog....gua tak sekere-aktif lu maaa nk tulis citer2...hehehehee...

smlm bola sepak final (sukan sea)..malaysia vs. vietnam...dan pemenangnyaa (seperti yg diharapkannn)...malaysia 1..vietnam 0...heheheh...again n againnn...vietnam kalah lagi pas 4 kali berturut2 masuk final...takpe2...try again,ok...aku dh agak dh pon malaysia leh menang punyoooo....siap bet ngn dayah lagi...klu m'sia menang...aku blnja makan...tak kesah le...blnja pon blnja la...janji....m'sia dh menanggggg....huhuhuhuhuuu....

nape malaysia menang n nape vietnam kalah???
sebagai penganalisis yg tak bertauliah...aku rase malaysia menang sebab team malaysia kuat n ensem2..hahahha....yg paling penting semangat diorg...vietnam kalah coz...keeper dia tu, dh tau dh kan injured...kuar je la padang...kesian keeper vietnam yg sorg lagi tu..lame dh ternnti2 kat luar nk masuk plak...tapi..tak kesampaiaannnnn....dh la ensemmm...kesian dia...huhuahuahuahuu...kenapa aku asyik mengaitkan bab2 ensem di sini???aku pon tak tau...smpai ke saat ni, ade satu name player vietnam ni yg dok terngiang2 kat telinga aku lagi ni..DingDong...tak tau la btul ke tak aku eja nama dia ni...tak kesah le...bukan nya dia bca blog aku pon...

ok la...syabas utk team bola m'sia....korg mmg bestttttt lorrrrr n harap trus cemerlang......
kpd org yg sibuk soh aku update blog ni...sekian citer aku....



Salam 1 Muharram 1431H

Bermulanya kalendar tahun baru Islam...
Byk perkara dah dilalui dari hari ke hari yg lepas2...byk pengalaman pahit dan manis...byk dosa n pahala dh dibuat...yang penting...kesedaran utk memperbetulkan kelemahan dan kekurangan diri...serta berusaha utk berubah ke arah yang lebih baik..
Allah sentiasa memberi ruang dan masa utk kita bernafas di bumi-Nya ini...dalam mencari sesuatu yg menjadi impian, cita-cita dan harapan dlm kehidupan ni..

Hidup di dunia ini bukan sekadar mencari reda manusia...tapi yang paling penting..reda Allah S.W.T..kita sentiasa berusaha utk membentuk hubungan yg baik sesama manusia...tapi sering lupa hubungan dengan Allah yang sering kali diabaikan...tepuk dada..tanya iman...

Bersamalah kita berusaha utk berhijrah ke arah kebaikan selagi diberi peluang bernafas dan selagi hayat masih ada...jangan dilengahkan perkara yg baik2...jangan ditunggu ke satu hari nnt yg tak brapa pasti kerana tak tahu sampai bila hidup kita, sebelum kembali pada-Nya...

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com