Tuesday, June 30, 2009

28 June 2009..Hepi birthday yg ke-25..smga panjang umur..murah rezeki...

Dayah a.k.a Geodaia (nama glamor utk AF)...sorg yg hepi sokmo...baik ati…lok lak, sensitif gak kdg2 (tp..rase2 selalunya) n ske sangat nyanyi sampai kadang2 aku rase lagu tu tak pernah pon aku dengar…kenal since diploma,,tp, mase tu cuma tau name je disebabkan kepopularan dia kat kolej..kenape dia popular??tanya ida grik..hahaahaa.. (popular la sangat...)

Start rapat mase degree n then bila abis, dpt keje same2 plak..dok serumah n byk citer dh dikongsi sama2…susah..senang…hepi…sedih…seme ade…dah banyak sangat mende yg dia n family dia tolong aku..thanks fren..tak tau nak balas camno..

Dia ni klu sedih or rungsing mmg nmpk btl gaya sedih n keserabutan dia tu…sabar ye kawan..tu semua dugaan..(pandai je aku nasihat org)..time gembira tu mmg tak dpt diselindung lg la..huhuhu..especially bile citer psl yg tersayang...tp, itulah lumrah hidup, beb…ade mase gembira, ade mase sedih..tp, ape yg penting…lu pikir la sendiri...wat evapun, thanks fren coz dh byk tlg aku n sori coz slalu nganjeng ko (tak dapat nak elakkan @ tak sengaja)...aku harap..ko trus bahagia n gumbira...n aku tau, ko mmg tgh bahagia..heheeehee..

Monday, June 29, 2009

Apa yang kita sesalkan, tak akan berubah. Sesalan kita tak akan merubah apa-apa. Tapi, usaha kita boleh merubahnya. Apa yang dah berlaku, biarkanlah berlaku. Apa yang dah berlalu, biarkan berlalu. Fahami ia, fikirkan cara bagaimana kita boleh buat yang terbaik darinya.

Kita tak boleh melawan arus hidup. Kita kena memahami arus hidup kita, kemudian jadikannya sebagai asas pemula untuk kita buat sesuatu dengan cukup baik. Biar kita berjalan seiring arus, mengintai peluang untuk kita muncul berjaya.

Belajar dan terus belajar. Berlatih dan terus berlatih. Kita ada lebih banyak masa untuk membentuk masa depan bahagia dan gembira. Masa lalu sudah tak boleh diubah. Tapi apa yang akan berlaku nanti, boleh diubah sedikit mulai saat ini.

Menyesal satu perbuatan yang merugikan. Menyesal membuat kita mengingat semua kesilapan-kesilapan kita lalu menahan kita dari terus berusaha. Tinggalkan sikap menyesal, tapi jadikan apa yang berlaku sebagai sejarah untuk kita pelajari sesuatu daripadanya.

Hidup kita umpama sebuah kereta, berjalan di jalan raya. Kereta akan tetap bergerak meninggalkan destinasi lepas untuk menuju ke destinasi akan datang, dari destinasi A ke destinasi B. Tangan kita memusing stereng mengendalikan perjalanan kereta, seperti mana kita mengendalikan perjalanan hidup kita.

Menyesal umpama kita berpatah balik menuju ke destinasi lepas yang sudah kita tinggalkan.
Sudah tentu kita tak suka, sesiapapun tak suka sebab membuang masa, membuang tenaga, membuang minyak kereta. Lebih baik jalan terus ke depan. Yang dah tertinggal, biarkan tertinggal dan usah diungkit lagi kerana sudah tertinggal, terlupa, tak terbawa. Terimalah itu sebagai kesilapan kita. Lebih baik lupakan. Meneruskan perjalanan adalah perkara yang lebih penting. Untuk apa menyesal dan apa perlunya menyesal?

Perubahan ke arah yang baik takkan merugikan kita..kadang-kadang suara hati berkata, "aku akan berubah bila sampai masanya.." tapi, andai sampai masanya nanti, mungkin masa untuk kita tinggalkan dunia ini selama-lamanya,.sempatkah lagi untuk kita berubah?? Sempatkah untuk kita memohon keampunan?? Renung-renungkan..




Tuesday, June 23, 2009

alkisah berlaku di dalam sebuah kereta semasa dalam perjalanan ke sebuah tempat.. mase tu baru je berenti kat petronas..biasala, dh jalan jauh2 ni macam2 rase ade..nak buang itu ini la..nak makan la..mcm2 la lagi..lepas berenti lebih kurang 15-20 minit...perjalanan diteruskan lg la..

nak dijadikan citer, sahabat aku ni mase dlm keta...tetiba aku tgk cam org mencari sesuatu dan juga gaya macam ternampak lipas dlm keta tu..biasala..dia tu, selalu klu nampak lipas mcm nampak bigfoot..hehehhee..disebabkan kekalutan dia tu..aku pon ngn nada tak puas atinye tanye la..."ko ni pehal makcik (bukan nama sebenar)??"dia pon ckp la..."aku cari henset aku." dlm ati aku..."dah agak dah"...masalahnye skrg...mende yg dia dok cari tu ade dlm genggaman tangan dia je...aku pon ape lagi, mula la nak kuarkan ayat2 baik punya, tp, tak sempat coz bila aku juz sebut je nama dia "makcik (bukan nama sebenar)..." pandai plak dia tgk kat tangan dia sndiri dok pegang henset tu... ish..ish..ish.... pastu mula la malu sndri...buat2 baca paper kononnnn...taktik lama la beb...dh biasa pakai dh..aku plak ape lagi...as usual, gelakkan dia la..hahahahhaha....mamai ke ape minah ni ntah...tau la dah lame tak kuar dating...jgn la sampai tahap kemurungan plak...hahahahahhaaa...

Jiha’s birthday, 23 June 2009..birthday yg ke-25..…baru je contact..tnye kabo…dia ni cam bz je slalu…tak tau la ble tak bz…..lame tak jumpe.. last mase konvo 2007 dlu la kot..mak aihhhh...lame tuuu..patut la agak miss u maa..huhuhuhu.. baik ngn jiha ni since diploma lg…satu umah…satu kls…same cam ngn mimie gak la…bile mimie jd penglipur lara…kitorg la yg sentiasa mendengarnye…nasib baik la mimie tu dpt member2 yg bukan spesis penglipur lara gak..klu tak, tak tau sape nak dgr citer sape..huhuuhuhuu…jgn marah ek cik mimieow..

Ape citer terbaru minah ni pun aku tak tau…yg pastinyer, dia slalu takde citer baru…hahahaa..Jiha ni slalunye sorg yg cool je…(cool la sangat!!!) tp, tak bermakna dia ni tak tau nak marah…but..ble dh marah or tak puas ati..,pjg gile bebelan dia..hahaha..sgt sempoi..simple..best ar kawan ngn dia ni coz tak byk kerenah n jenis yg tahan sabar la…yg penting, mmg agak sekepala gak la ngn aku…byk mende kitorg share especially bab2 rahsia n citer mimie…hahahaa…main2 jer…kang mimie terasa plak..ape pun..dia mmg kawan yg baik n always supportive la…masih mencari cinta lagi or dh jumpe ke, aku pun tak tau..yg pastinyer, aku harap ko bahagia la..
Sempena birthday dia ni…ucapan standard aku: Hepi birthday..smga pjg umur..murah rezeki…bhgia slalu…huhuhuuu…

Friday, June 12, 2009

(gambar mase tengah nyanyi lagu Negaraku)

(pose dr tepi...baik punyerrr)

Noorshahidah Mohamad Roslee a.k.a Ieda..sorg yg baik ati n agak serius kadg2..tapi slalunye…ske mengarut…tukang karut yg berjaya n akn lebih berjaya klu dayah ade skali…hahaha..aku rase dayah ngan ida ni ssuai klu masuk raja lawak musim ke-4 nnti..hehe…I’m sorry.. aku pernah naik motor ngn dia…dia ckp mcm bwk kertas je…kurang asam punye ida…dia tu plak klu bawak moto punye la slow….mmg berhati2 la…hehehehe…ske masak mase kat shah alam dlu…masakan dia seme sdp2.. nmpk cam dh kurus je skrg…tu la impian dia sjk dr zaman degree lagi…tp, sbnrnye, dia ni tak gemuk pun..biasala, confuse ngn diri sndri..mcm si dayah tu..huhuhuuu...minah ni ske tul menyakat mimie mase blaja dlu…nasib baik la mimie ni jenis layan jerrrr….but, kdg2 tak jugak..huhuhuu…tp, skrg ni aku tgk mimie yg rajin dok nyakat si ida ni coz mimie kan dh ade hero baru..sang wira original..hehehe..Sorg yg bercita2 tinggi…tu yg aku nmpak la…tp, aku ni rabun, tak tau la btl ke yg aku nmpk tu…huhuhuuu…aku hrp dia akan berjaya dlm ape pun yg dia wat…n I’m believe u can do it… actually, byk lg nak citer psl dia ni tp, lain kali je la ek...takut dia sekeh aku plak nnti..hahahaha...wat eva punn..if ade ape2 mende gembira, teruja, sedih n yg sewaktu dengannya...jgn segan silu citer kat aku ek...InsyaAllah..

Thursday, June 4, 2009

entahhh...


Jangan mudah mengaku cinta andai tak mengerti maknanya...jangan mudah membenci andai tak kenal hati budinya...jangan mudah berjanji andai diri tak pandai menepati...jangan mudah berkata-kata andai diri pun tak sebaik mana...jangan mudah menyalahkan orang lain andai tak tahu menilai diri sendiri dulu...jangan mudah menyalahkan takdir kerana setiap yang berlaku ada hikmahnya...berfikir la dahulu sebelum bertindak...

Monday, June 1, 2009


Lean on me, when you're not strong, and I'll be your friend, I'll help you carry on, for it won't be long, til I'm going to need somebody to lean on...

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com